Đilas i Jovanović presecanjem vrpce obeležili “skoro pa završen građevinski poduhvat” gradske vlasti

Beogradski odbornici Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Nikola Jovanović svečano su danas presekli vrpcu u Ulici Bore Stankovića i time simbolično obeležili „skoro pa završetak radova na njenoj rekonstrukciji“ koja traje već 20 meseci i koja je, kako su ocenili, slika i prilika koliko gradska vlast „radi“ – po svega 50 centimetara dnevno.

 

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Dragan Đilas rekao je da se gradska vlast hvali stotinama hiljada kvadrata ulica, a o Beogradu priča kao o velikom gralištu, dok istina je sasvim drugačija.
„Radovi na ovoj ulici počeli su u julu 2017. godine. Dakle, ulica od 200 metara radiće se oko 20 meseci, što znači da je svaki dan urađeno svega 50 centimetara. To, takođe, znači da za tih 20 meseci nije urađeno bar pet ulica koje su mogle da se urade sa istom opremom. Odnosno, Beograd, a time i Srbija, sporije se razvija“, rekao je Đilas.

Poredeći sadašnje stanje sa ranijim, Đilas je istakao da je u 2011. godini, prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za statistiku, izgrađeno oko 800.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, 2015. i 2016. oko 400.000, a 2017. oko 580.000 – odnosno, dve trećine od onoga što se u Begradu gradilo pre nekoliko godina.

„Čast“ da preseče vrpcu na „skoro pa završenoj ulici“, imao je Nikola Jovanović, zamenik šefa odborničke grupe SzS u beogradskoj skupštini.

„Pančevački most urađen je za 370 dana, Sava centar za 400 dana, Empajer stejt bilding u Njujorku za 20 dana, ali naša gradska vlast je izgleda temeljnija od svih njih i mi im na tome čestitamo“, poručio je Jovanović, ironično komentarišući dvadesetomesečne radove na rekonstrukciji ulice od 200 metara.

 

Ova vest Đilas i Jovanović presecanjem vrpce obeležili “skoro pa završen građevinski poduhvat” gradske vlasti je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »