Антић: Србија улази у транзицију у области енергетике

Више од 300 милиона динара претходних неколико година у Србији уложено је у енергетски систем, а у овом тренутку у процесу је изградње, припреме или на мрежи укупно 1.100 мегавата нових капацитета, изјавио је министар рударства и енергетике Алекандар Антић.

„Више од 50 одсто нових капацитета су из обновљивих извора енергије, што значи да Србија улази у транзицију енергетике“, рекао је Александар Антић који је свечано отворио осме Међународне дане енергетике и инвестиција на Новосадском сајму.

Антић је додао да је ове године буџет за локалне самоуправе за област енергетике већи четири пута у односу на прошлу годину.

„Србија је лидер у региону, а 2018. године остварен је раст укупне економије, односно бруто друштвеног производа преко четири одсто. Да би српска економија наставила да се развија преко три до четири одсто годишње, неопходно је да остваримо стабилно снабдевање кључним енергентима, што ће бити могуће новим инвестицијама и капацитетима“, рекао је Антић.

Он је указао да Србија има четири пута јефтинију струју него Данска, чији је амбасадор такође говорио на свечаном отварању Међународних дана енергетике на Новосадском сајму.

Извор: РТС/Танјуг

 

The post Антић: Србија улази у транзицију у области енергетике appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »