Српска листа о одлуци Харадинаја: Дијана Живић нема легитимитет у народу

Одлуком да на место министра пољопривреде именује несвршену студенткињу књижевности којој је то прво радно место, и која нема никакав легитимитет у српском народу, нити партија из које долази, Рамуш Харадинај је потврдио да су његове изјаве у којима говори да поштује српски народ на КиМ само лаж. Између њега и свих других политичких лидера косовских Албанаца нема разлика када треба понизити Србе.

Ово се између осталог наводи у саопштењу Српске листе поводом одлуке косовског премијера Рамуша Харадинаја да именује Дијану Живић на место министарке пољопривреде. Наиме, Српска листа је саопштила да се јавно ограђује од Дијане Живић као представника српског народа и зато, како наводе, Српска листа једина опозициона партија у Приштини са девет посланика има јасан задатак, а то је рушење ове власти у Приштини.

Наши чланови неће сарађивати са њом, јер на функцију није дошла вољом бирача и српског народа већ одлуком Рамуша Харадинаја и његовим договором са опозицијом у Београду. Због серије једностраних антисрпских потеза Рамуша Харадника, од пребијања српских представника, увођење антисрпских такси, формирања некакве војске, усвајања некаквог једностраног и једног националног статута Трепче Српска листа не само данас већ и убудуће неће политички сарађивати са њим и његовом партијом — истичу из Српске листе и додају да је након серије једностраних потеза уперених против Срба, Харадинај још једном показао своје лице, али не само он већ и предводници опозиције у Београду Ђилас, Јеремић и Обрадовић који могу да објаве приступање Харадинаја као новог члана «1 од 5 милиона».

Одлуком о именовању Дијане Живић за министра пољопривреде, Савез за Србију и њихов покрет «1 од 5 милиона» постали су део Владе Косова и кабинета Рамуша Харадинаја, а Рамуш Харадинај је и званично постао «1 од 5 милиона» — додају из Српске листе и истичу да је Дијана Живић из Самосталне либералне странке, чији чланови учествују у протестима Савеза за Србију на Косову и Метохији и делују против државне политике, данас је и званично постала спона између Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и Харадинаја. Иначе, да именовање Живићеве на место министарке пољопривреде, Харадинај је саопштио на фејсбуку.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »