Одговор француској министарки: Србија нема луксуз да чека воз за ЕУ

Србија и читав регион јесу део Европе, Србија жели мир и сарадњу са суседима, жели да дели и буде део европских вредности и радимо на томе да спроведемо све европске стандарде, превасходно у интересу својих грађана, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.


Реагујући на изјаву француске министарке задужена за ЕУ Натали Лоазо да садашње стање ЕУ не омогућава нова придруживања, Михајловић у саопштењу за медије каже да је уверена да Србија и читав наш регион имају вредности којима могу да допринесу Европској унији, једнако како «свима нама недостаје примена стандарда како бисмо наше земље учинили још ефикаснијим за њихове грађане».

«Зато укидање и занемаривање европске перспективе Србији и осталим земљама југоисточне Европе представља врло непромишљену и кратковиду одлуку, а свако изоловање Балкана од Европске уније гура читав наш регион у нове неизвесности», закључила је Михајловићева.

Упозорила је, међутим, да као што неће да одустане од ЕУ, Србија мора да настави да живи и развија се и поручила:

«Грађани Србије морају да живе. Ми немамо тај луксуз да време проводимо у чекаоници чекајући воз за Европску унију који се у догледно време, ипак, неће појавити».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »