Кремљ: Нисмо одушевљени због повећања активности страних шпијуна у Русији

Русија није одушевљена чињеницом да стране обавештајне службе шпијунирају њене грађане, а у последњих неколико година повећала се активност страних шпијуна, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

На питање новинара да ли сматра да је нормално што САД надзиру руске грађане и да ли постоји ризик што америчка страна преко интернета, прати држављане Русије, укључујући и високе званичнике, Песков је одговорио да „са једне стране, на захтев неких истражних органа, компаније вероватно могу да уступе податке ако је то прописано одговарајућим споразумима о коришћењу одређених услуга“.

„Чини ми се да овоме треба приступити искључиво са правне тачке гледишта. И наравно да нисмо одушевљени чињеницом да разне обавештајне службе свуда прате наше грађане. Знате да су и наше обавештајне службе више пута извештавале да се активност страних шпијуна значајно повећала последњих година“, истакао је Песков.

„Наравно, то је неприхватљиво и ми то не одобравамо. Тачније, осуђујемо и то је оно што се може рећи. Што се тиче праћења преко интернета, ту је све транспарентно, с тим се морате сложити априори. Тамо се све види, а рачунање на неку приватност је апсурд и заблуда“, додао је он.

Портпарол руског председника је закључио да све има свој почетак и крај, па и америчка шпијунажа у Русији.

 

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »