Интервју Ђорђа Милићевића за Курир: Победио сам, иако су ми шансе биле никакве

Када су ме видели после несреће доктори су прогнозирали веома мале шансе да ћу остати жив, а видите ме данас! Седим, разговорам са вама и планирам свој повратак на политичку сцену – да наставим тамо где сам стао.

Потпредседник Скупштине Србије и шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић први пут после тешке саобраћајне несреће у интервјуу за Курир јавно говори о драматичној борби за живот, у којој је морао да победи упркос веома лошим лекарским прогнозама. Милићевић открива како је после четири месеца огромног напора да стане на ноге, уз љубав породице, подршку колега из политике и знање доктора, дошао у фазу опоравка када је и скори повратак на посао сасвим известан.

– Никоме не бих пожелео овакав животни сплет какав ја остављам иза себе. У породици смо веома везани једни за друге и веома смо тешко поднели све што се догодило. Али људи увек пронађу снагу да иду даље. Нажалост, и ја сам то морао да научим и да смогнем снаге да наставим, не само због себе, већ и због моје породице која је извукла последње атоме снаге и вере и била све време уз мене. Они су ти који су ме одржали у животу и који су током ова три месеца мог опоравка били сваки дан поред мене. Да није било, првенствено њих, као и доктора који су ме водили, не би било ни мене данас.

Како је изгледао ваш опоравак?
– Јако сам поносан на своју супругу Весну и брата Гагу који су сваки дан путовали из Ваљева за Београд како би били са мном и дали ми подршку да издржим тешку животну борбу. Моја ћерка и моји родитељи су такође изнели ову нашу породичну драму на завидном нивоу – јако сам поносан на све њих! Када имате такву подршку и стабилност у животу, све остало вам лако полази за руком. Породица је стуб стабилности и суштина живота. Они су веома јаки људи и ја само могу да будем захвалан богу што ме је тако наградио да их све имам уз и поред себе.

Како се сада осећате? Планирате ли да се брзо вратите у парламент и свакодневним обавезама?
– Опоравак иде својим током, сваким даном ми је све боље. Полако се враћам и укључујем у дешавања које свакодневница доноси. Морам и овако јавно да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу који је дао пуну подршку мојој породици и супрузи. Дугујем велику захвалност лекарима из КБЦ Драгиша Мишовић, Ургентног центра у Београду, као и Ваљевске болнице, који су све ово време бринули о мом здравственом стању и спасили ми живот. Не могу да опишем захвалност коју осећам према људима који су ме водили кроз све ово, на челу са проф. др Владом Ђукићем без којег дефинитивно не би све ишло овим током, и мој опоравак не би био овако брз. Верујте ми, када су ме видели након несреће, доктори су прогнозирали веома мале шансе да ћу остати жив, а видите ме данас! Седим, разговорам са вама и планирам свој повратак на политичку сцену – да наставим тамо где сам стао.

Подршке је било и на страначком конгресу, на друштвеним мрежама… Какво охрабрење вам је дао партијски шеф када вас је посетио?
– Ивица Дачић, првенствено као мој пријатељ, па и председник СПС, дао је и мени и мојој породици пуну подршку од самог почетка. Никада нећу заборавити моје другарице и другове кој су ме храбрили и подржавали, а што је најважније доказали су да ми јесмо партија која баш због своје слоге и јединства опстаје пуних 28 година. СПС нам је као друга кућа и сви заједно смо велика породица која се држи заједно у свим околностим које нам животни и политички ток наноси.

Недостаје ли вам парламент?
– Цела атмосфера парламента ми недостаје и једва чекам да се вратим својим редовним политичким активностима, јер је политика мој начин живота и моја жеља је да што пре наставим тамо где сам стао – да се борим за бољитак живота свих грађана Србије и за наше националне и државне инересе, како кроз политику за коју се залаже СПС и председник Ивица Дачић, тако и кроз законе за које се залажемо у Скупштини Србије.

Какве шансе дајете опозицији и њиховом уговору са народом?
– Тај назови споразум је бледа копија нечега што је ДОС радио и што су у Србији сви желели што пре да забораве. Класичан политички популизам, нема конкретног предлога решења, одговора на кључна питања, зна се само да су против. На овај начин, користећи протесте, покушавају да представе како имају некакву подршку за своју политику. Симбол те политике, као и 5. октобра јесу вешала. Нисмо их се плашили тада, немамо ни један разлог да их се плашимо данас. И ако постоји толика подршка, како остаци ДОС-а кажу, зашто онда страх од избора?

Извор и фото: Курир

The post Интервју Ђорђа Милићевића за Курир: Победио сам, иако су ми шансе биле никакве appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »