Харадинај: Ако су таксе услов, признање нам није потребно

Косову није потребно признање Србије, ако је услов за то да Приштина суспендује сто одсто увећане таксе наметнуте на производе из Србије, изјавио је у понедељак премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај.

Говорећи на комеморацији поводом годишњице од убиства Енвера Хадрија, којег Приштина велича као хероја, Харадинај је казао је да се данас, како је рекао, «20 година од ослобођења» и када Косово улази «у другу деценију независности», дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине, који се води уз посредовање Брисела, одступио је од неких правила и претворио се у «дијалог за територије».

Хардинај је, како је преноси приштинска Коха, рекао и да наметнуте таксе на српску робу ометају формализацију поделе територије. «Косово не даје основ за признавање, а ако је то цена, Косову није потребно признање Србије», рекао је Харадинај.

Хадри је био албански емигрант, а убијен је у Бриселу 1990. године.За његово убиство пред белгијским судом у одсуству су осуђени бивши официр Удбе Божидар Спасић и двојица виђењих људи српско-црногорског подземља, Андрија Драшковић и Веселин Вукотић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »