Галијашевић: Од остатака одреда Ел муџахедин, у БиХ праве нову Палестину у Европи

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић оценио је да БиХ није безбедна земља, али да је Република Српска за сада показала велику способност и виталност да се носи са проблемима који се односе на безбедност и одбрану своје позиције.

Џевад Галијашевић; Фото: А.Станковић
«Дејтонски мировни споразум представља одбрану Републике Српске и демократије у БиХ», рекао је Галијашевић новинарима пре почетка форума у Бањалуци о теми «Безбедносне импликације политичке и институционалне (зло) употребе декларација, резолуција, меморандума, референдума».

Галијашевић је истакао да БиХ није безбедна земља захваљујући исламистичким концептима на простору којим суверено управља СДА која спроводи у дело политичко наслеђе Алије Изетбеговића у виду Исламске декларације.

«Захваљујући њима БиХ није безбедна земља и ближе је Палестини него Европи. Бошњачка политика прави палестинизацију на простору који суверено контролише СДА», истакао је Галијашевић, пренела је РТРС.

Према његовим речима, у БиХ праве нову Палестину у Европи од остатака одреда Ел муџахедин, локалних мислиманских војски и милиција, активне исламске омладине, авганистанских ветерана, повратника из америчког затвора Гвантанамо и најновијег мигрантског таласа.

Када је реч о великом броју миграната у БиХ, Галијашевић је истакао да није реч ни о каквим мигрантима, већ о пораженим следбеницима Исламске државе и Ал каиде.

«Мигрант је лице које легално улази у земљу, прибавља легитимну документацију и даје је на увид, а не крадом и без адекватне документације матичних земаља. Свако ово лице које је погрешно именовано мигрантом је безбедносни проблем Републике Српске», рекао је Галијашевић.

Форуму присуствују представници ветерана служби безбедности Републике Српске, Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Борачке организације Републике Српске и академске заједнице, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »