Дачић, Џон Ерат и Вилијам Беркли изразили задовољство унапређењем односа Србије и САД

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са Џоном Ератом, главним директором за европске послове Савета за националну безбедност Беле куће и Вилијамом Бредом Берклијем, директором за европске послове Савета за националну безбедност, који бораве у дводневној посети Београду.

Током сусрета изражено је обострано задовољство због унапређења билатералних односа који имају богату историју.

Министар Дачић је подсетио да смо прошле године низом манифестација обележили 100 година савезништва у Првом светском рату и век од подизања српске заставе на Белој кући.
Поновљена је спремност за наставак дијалога са Приштином у циљу проналажења трајног решења након повлачења одлуке о таксама.

Са америчке стране је поновљен став о потреби хитног укидања такси које је Приштина увела на робу из Србије и БиХ. Изражена је снажна подршка што скоријем наставку дијалога ради изналажења обострано прихватљивог и трајног решења, које ће водити очувању стабилности, безбедности и даљем напретку целог региона Западног Балкана.

Извор: МСП

The post Дачић, Џон Ерат и Вилијам Беркли изразили задовољство унапређењем односа Србије и САД appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »