Вучић демантовао приштинске и немачке медије: Нема никаквих мапа, ни споразума од 17 тачака; Нема ничега, јер уопште и не разговарамо

Не постоји никакав споразум од 17 тачака о промени граница са Косовом. Нема никаквих мапа, нема ничега, јер уопште и не разговарамо, рекао је председник Србије Александар Вучић, коментаришући приче које стижу из приштинских, али и из немачких медија, о плану за решење косовског питања.

Вучић је подвукао да нема ниједне тачке, а камоли 17, и да они који тврде да постоји усаглашени план желе да исцепају Србију на 17 делова.

Износе некакве планове, пола Србије нам отеше. Изгледа, што је баби мило, то јој се и снило. Мора да су то писали Тачи и Харадинај, па стављали све што им је пало на памет — рекао је Вучић. — Не могу сваки дан да одговарам на њихове изјаве и тврдње. То ми узима много енергије. Не разговарамо са њима, јер су увели таксе.

Председник је рекао да националне и државне интересе Србије брани снажније и јаче него они што му држе придике.

То што Албанцима, или неким другима, не одговарам јаким речима, што смо мирни и сталожени, не значи нашу слабост, нити да ћемо препустити нешто од наших националних интереса. Бринућемо о нашем народу на КиМ, а сви ти који се бусају у прса, или су већ дали све, или би дали другима што је наше — рекао је председник Вучић.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »