Вимер: Косово је амерички носач авиона на земљи

Угледни немачки политичар Вили Вимер изјавио је да је Косово као држава било планирано још од краја осамдесетих година /20. века/ и да је «његова једина сврха да буде амерички носач авиона на земљи».

«Од агресивног рата против СРЈ 1999. године, НАТО предвођен САД, није престао са сукобима. Ратна коалиција у Вашингтону води константну борбу против председника Доналда Трампа јер им је жеља да се настави с ратовима, а главна мета је Европа» — рекао је Вимер за београдске «Вечерње новости».

Овај бивши њемачки посланик, некадашњи државни секретар и потпредседник Парламентарне скупштине ОЕБС-а, оценио је да је евентуална понуда Србији да уђе у ЕУ, ако призна лажну државу Косово, наставак рата против Србије.

«Овај захтев је чудан. Њиме се наставља рат против Србије који је морао бити заустављен пре инвазије на вашу земљу» — рекао је Вимер.

Он је истакао да је рат против Југославије био илегалан и да се за «решење конфликта мора инсистирати на изворној Резолуцији 1244 СБ УН, онако како је написана 1999. године.

Вимер је упозорио да постоји реална опасност да се нови рат води у Европи и да ће, ако дође до сукоба са Русијом сви бити жртве.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »