Вашингтон наставља да крши споразум о РСМД, али и даље криви Москву

Прекиду Споразума о укидању ракета средњег и краћег домета претходило је скоро стотину кршења од стране Сједињених Држава, где су, без скривања, развијали, тестирали и још увек користе забрањено оружје, рекао је Федералној новинској агенцији Владимир Козин, експерт Центра за војно-политичке студије МГИМО руског министарства спољних послова.

Према његовим речима, једина ствар коју су у Пентагону учинили да би макар некако прикрили своју ароганцију било је увођење термина «пројектили средњег и краћег домета». И сада се користе у глобалном америчком систему ракетне одбране. Истовремено, Козин је нагласио да су Сједињене Државе од 2001. године 96 пута прекршиле Уговор о ракетама, а ове године ће бити прекршен још 12 пута.

“Ове информације нису из медија или коментара. Оне су објављене од стране Управе за противракетну одбрану Пентагона, структуре Министарства одбране САД, где разумеју оно што пишу и кажу“, напоменуо је стручњак, додајући да је извештај који је објавила америчка истраживачка служба Конгреса крајем 2017. године био више него доказ кршења. На страни 31 тог материјала, тестови на забрањеним ракетама обојени су црном бојом.

Међутим, наставио је Козин, Вашингтон једва да признаје кршења, чак и ако се узме у обзир чињеница да у саопштењима за јавност о резултатима тестова извештавају о употреби ракета средњег или краћег домета.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »