Уручене награде најбољим припадницима МУП-а

Титулу најхрабријег полицајца у Србији понео је Јован Рељић из Куле, најпосвећенијег Нанад Антић из Ниша, док је за најомиљенијег колегу изабрана Лидија Качаревић из Крушевца. 

Награде за најбоље припаднике МУП-а (Фото: Лола Ђорђевић)

Уручујући награде најбољима на свечаности у Позоришту на Теразијама министар полиције Небојша Стефановић рекао је да су то тихи хероји данашњице, који сваког дана брину о суграђанима чији је позив у свим временима, од првог министра Јакова Ненадића, до данас био проткан тешкоћама.

Рељић, припадник Полицијске испостава Кула награђен је јер је савладао осумњиченог који је претходно ранио његовог колегу. Том приликом избоден је ножем.

Антић из Сектора унутрашње контроле континуирано већ 12 година доприноси сузбијању корупције. Качаревићева је награђена јер је увек насмејана и спремна да помогне колегама.

Награде за најбоље припаднике МУП-а (Фото: Лола Ђорђевић)

Стефановић је подсетио да је током 2018. године било много храбрих полицајаца, а међу њима су и Миош Милошевић и Немања Радосављевић које је председник Србије одликовао за храброст поводом Дана државности Србије.

«Такво херојство се ретко виђа, али смо ипак желели да наградимо друге и њихова дела ставимо у центар пажње», рекао је министар и подсетио да се Милошевић бацио на нападача који је пуцао и тако спасио многе животе у Нишу, а Радосављевић је помагао страдалим у тешкој саобраћајној несрећи код Јагодине.

Милош Милошевић прима орден (Фото: Лола Ђорђевић)

«То је позив којим се полицајци не хвале. За дела тих тихи јунака увек се не чује, али они нас и све грађане чиние пособеним», рекао је Стефановић.

Министар је подсетио да држава цени све што раде припадници полиције и ватрогасне службе, улаже у опрему, возила, реконстуркцију просторија у којим бораве, а почела је и пројекат изградње станова у знак захвалности десетинама хиљада људи који носе униформу, а којима су поштење и патриотизам на првом месту.

Свечаност поводом додељивања награда најбољим припадницима МУП-а (Фото: Лола Ђорђевић)

Додао је и да верује и да ће им плате бити још више, «јер је то значајна награда за људе који штите безбедност Србије».

За припаднике МУП не постоји изговор за било шта — ни временске прилике, ни период дана и ноћи, као ни лични проблеми, који муче све, рекао је министар и навео да је поносан што је на челу Министарства кога чине урпаво такви људи.

Стефановић је на свечаности доделио и плакете за изузетну посвећеност за седморо припадника МУП.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »