Тереза Меј обећала помоћ жртвама рата у Јемену

Британска премијерка Тереза Меј обећала је да ће помоћи жртвама рата у Јемену са 200 милиона фунти и позвала на окончање кризе и патње народа у тој земљи.

foto: printskrin Jutjub
«Ми чинимо свој део и наставићемо тако да радимо, али постоји још много тога што можемо да урадимо као међународна заједница, навела је она по доласку на разговоре представника ЕУ и Арапске лиге у Шарм ел-Шеику у Египту.»

Меј је рекла да ће на разговорима у Египту позвати партнере у Европи и региону да пружају помоћ која је очајнички потребна народу. Мејова је истакла да се мора постићи политичко решење.

«То је једини начин да се оконча ова криза и патња. Реални напредак је остварен у циљу постизања политичког решења, али су шансе за нове прилике све слабије. Морамо да искористимо позитиван напредак са преговора у Стокхолму како бисмо актуелне споразуме претворили у трајни мир,» поручила је она.

У току је први заједнички самит лидера ЕУ и Арапске лиге у египатском летовалишту Шарм ел-Шеик на коме се разговара о имиграцијама, безбедности и пословним споразумима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »