Пуна борбена готовост: Венецуеланске власти ухапсиле колумбијске провокаторе

Венецуеланске снаге безбедности ухапсиле су групу провокатора који су учествовали у суботњим сукобима на граници две државе.

«Ми смо ухапсили групу провокатора. Они су приликом хапшења били наоружани а претходно су пуцали у правцу венецуеланских снага безбедности»- саопштила је стража венецуеланске полиције.

Према информацијама полиције они су већ дали искас. Показали су место где се налазе тенкови код међународног моста Симона Боливера на венецуеланско-кубанској граници.

«То је био веома тежак дан. Колумбијски бандити су пуцали на нас али смо опет победили»- рекао је представник полиције Венецуеле у интервјуу за агенцију Спутник.

Дописник Спутника саопштио је да се ситуација након сукоба стабилизовала али да су венецуеланске снаге безбедности стављене у стање пуне борбене готовости како би спречиле нове сукобе.

Тројица дипломатских представника Колумбије морала су 24. фебруара да напусте Венецуелу. Они су, са својим породицама прешли границу пешке у пратњи венецуеланске полиције код села Сан Антонио.

«Жалимо што смо донели овакву одлуку али Венецуела више није могла да трпи оволику агресију, оволико лажи. Друга страна је постала база за нападе на Венецуелу»- рекао је венецуелански политичар Фреди Бернар.

Према речима политичара Венецуела је предмет агресије и завере са циљем извођења државног удара од стране САД а криминалне групе у Колумбији представљају авангарду ових напора.

Коментар је настао након што је председник Венецуеле Николас Мадуро одлучио да прекине дипломатске односе са Колумбијом оптуживши је да представља базу за нападе на Венецуелу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »