Пронађена најтраженија библијска реликвија? Ковчег са таблицама 10 Божијих заповести сакривен у овој цркви? (ВИДЕО)

Ковчег завета је једна од најтраженијих реликвија из Библије, јер садржи Десет заповести које је Бог предао Мојсију на планини Синај. Кажу да је направљен од дрвета и опточен златом, и између осталог садржи две камене плоче са заповестима.

Шеф истраживачког института који се бави библијским реликвијама каже да се Ковчег завета и Десет заповести може налазити у цркви у Етиопији. Институт за археологију, претраживање и истраживање Библије (БАСЕ) налази се у Колорадо Спрингсу, САД.

Основан од стране бившег полицијског истражитеља Боба Корнука, БАСЕ “је посвећен потрази за археолошким доказима који би помогли да се потврди истинитост Библије”.

црква Св. Марије од Сиона у Аксуму,

Корнук је у блогу 2018. године написао да га је истрага одвела у Етиопију, где традиција каже да је Ковчег завета однет након догађаја описаних у Старом завету. БАСЕ тврди да је открио последње почивалиште легендарног Ковчега завета — рекавши да је света реликвија највероватније прокријумчарена из Израела у Африку.

Они откривају да постоје снажни докази да се у Старом завету описано место где се налази ковчег.
“Иако је тема контроверзна и замагљена, једна нова теорија указује на то да је Ковчег завета пребачен из древног Израела и данас може бити у Етиопији. БАСЕ тим је открио доказе да је Ковчег могао бити ппренесем преко реке Нил до места у удаљеним планинама древног Куша — данашње Етиопије», каже он.


Ковчег је наводно смештен у цркви Св. Марије од Сиона у Аксуму, где «Чувар ковчега» свој цео живот проводи уз њега. “Тај човек, наводно, живи у самој цркви», каже Корнук.

Истражни тим је тврдио да су пронашли доказе да је Ковчег завета пренесен из Јерусалима у Египат пре него што је кренуо низ Нил до Етиопије, где се верује да је данас под стражом.

Чувар не напушта своје место до смрти када га мења нови чувар. “Пронашли смо и интервјуисали двоје људи који су тврдили да су видели објекат у Светој Марији од Сиона», каже он.

Први је био 105-годишњи свештеник који је некада био управник у цркви. У два наврата, рекао је он, када је чувар ковчега умро, а нови чувар још није промовисан он је видео ковчег.

Свештеник је описао «Ковчег као златну кутију са два крилата створења на врху» са «24 мање анђеоске фигура које формирају калуп око врха, са два зелена камена на оба краја».

“Да ли је то Ковчег Савеза описан у Библији? У овом тренутку, не можемо са сигурношћу рећи да јесте, али ни [ми] можемо са сигурношћу рећи да то није «, каже Корнук.Оснивач БАСЕ-а је такође указао на могућност да Ковчег може играти улогу у смаку света. “У књизи пророка Исаије глави 18, пророк записује поруку од Бога у вези са Етиопијом”, написао је он, преноси Танјуг.

«Не бави се само прошлошћу Етиопије, већ и будућношћу Божјег Месије.»

Стихови 3-4 гласе: «Сви који живите на свијету и станујете на земљи, кад се дигне застава на горама, гледајте, и кад затруби труба, слушајте. Јер овако ми рече Господ: умирићу се и гледаћу из стана својега, као врућина која суши послије дажда и као росан облак о врућини жетвеној». 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »