Поруке из затвора, «Командант Соколи» прети Груевском

Сами Укшини, један од портпарола бивше Ослободилачке националне армије, запретио је некадашњем македонском премијеру Николи Груевском да ће «платити» за догађаје у Куманову пре три године, када је погинуло осам полицајаца и 14 припадника групе у којој се налазио и Укшини.

«Прво желим да ставим на знање да ми нисмо кукавице… Груевски је са сарадницима ликвидирао четири припадника наше групе и због тога ће платити — данас или за 100 година», написао је на Фејсбуку Укшини, који је осуђен на 40 година затвора због учешћа у пуцњави у Куманову.

Укшинијева порука успедила је после туче у скопском затвору Шуто Оризари, у којој су припадници «Кумановске групе» напали бивше македонске министре Милета Јанакијевског и Спиру Ристовског, који су у притвору због организовања нереда у Собрању 2017. године.

Сами Укшини био је један од локалних команданата Ослободилачке националне армије током сукоба у Македонији 2001. године. Тврдио је и да је био припадник Ослободилачке војске Косова две године раније, али су власти у Приштини за њим расписале потерницу јер је фалсификовао документе како би добио борачку пензију.

Бивши македонски премијер Никола Груевски налази се у Мађарској, где је побегао неколико дана пре него што је требао да се јави на издржавање двогодишње казне затвора због малверзација приликом куповине 600.000 евра вредног «мерцедеса» за потребе владе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »