Opozicija bojkotuje sednicu Skupštine Beograda u skladu sa Sporazumom sa narodom

Opozicioni odbornici u Skupštini Beograda bojkotuju današnju sednicu u skladu sa Sporazumom sa narodom u kojem su se obavezali da će napustiti republički i lokalne parlamente i najavili da će od sada direktno razgovarati sa građanima.

Oni su ispred Gradske uprave razvili transparent sa protesta na kojem piše “Jedan od pet miliona” i najavili da neće ulaziti u zgradu.

Zamenik predsednika odborničke grupe Saveza za Srbiju i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović rekao je da se opozicija žestoko borila u Skupštini grada i najavio da će se protiv sistema boriti još žešće.

“Smatramo da je važnije biti sa svojim narodom na ulici, nego u sali sa onima koji vide Beograd isključivo kao plen i koji ga mrze“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, razmatranje rebalansa budžeta na današnjoj sednici je sramota, jer se događa u februaru i dodao da je više novca za Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) samo povod za ovo razmatranje.

“Nisu znali u decembru, kad su pisali budžet, da nema autobusa. Trebalo je da padne sneg i da građani guraju autobuse, da bi vlast shvatilada smo ispravno upozoravali da je pogrešnom politikom GSP devastiran”, rekao je Jovanović.

Ova vest Opozicija bojkotuje sednicu Skupštine Beograda u skladu sa Sporazumom sa narodom je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »