Лукач: О безбедности Додика и даље брине МУП РС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је коментаришући спекулације око обезбеђења српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, да постоји договор са Дирекцијом за координацију полицијских тела БиХ и да за сада то сасвим добро функционише.

Милорад Додик (Фото: Лола Ђорђевић)

Лукач је подсетио, да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао да «једино верује Министарству унутрашњих послова Републике Српске и да не жели да га обезбеђују људи које никада у животу није видео» и нагласио да је за безбедност Милорада Додика и даље одговорно обезбеђење, које је тај задатак имало и док је он био председник Републике Српске, преноси РТРС.

«Они су сваки дан с њим и улазе нормално и у Председништво, имају право на оружје и овлашћења која нико не може да им, одузме, јер законом је то дозвољено. Постоји договор са Дирекцијом — једно њихово возило се укључује са њиховом пратњом у обезбеђење председавајућег Додика, а то тако сада функционише и нема никаквих проблема», рекао је Лукач.

Према његовим речима, они који од тога хоће да направе проблем немају аргументе, јер све, како каже, сасвим добро функционише.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »