Хрватски полицајци: Срби, запалићемо вам град

У Врбнику на острву Крку дошло је до инцидента када је полицајац на забави током карневала ударио мештанина по глави стакленом чашом, а после инцидента његове колеге запретиле речима: „Врбнички Срби, запалићемо вам град“.

Полиција је потврдила да се инцидент догодио у ноћи с петка на суботу у Врбнику, а покренута је и истрага, преноси хрватски портал „Индекс“.

„Према засад прикупљеним сазнањима, на јавном окупљању ’Машкаре 2019 Врбник‘ дошло је до нарушавања јавног реда и мира, у којем је учествовао већи број особа, међу којима је био и полицијски службеник Полицијске станице Крк, у то време изван службе“, наводи у саопштењу полиција.

Лакше телесне повреде су том приликом задобили 28-годишњи хрватски држављанин и 28-годишњи полицијски службеник, додаје се у саопштењу.

Један од мештана, који је и сведок инцидента, рекао је да на карневалу никада пре није забележен ниједан инцидент, а да сад због истраге у вези с инцидентом који је, како тврди, изазвала полиција, млади Врбника не могу да организују „завршницу месопуста како је био обичај у Врбнику“.

Он је испричао и да су у једном тренутку дошла четворица полицајаца, који су пили и значкама мамили девојке, а онда је један од њих, ничим изазван, разбио чашу о главу особе која је пила за шанком, преноси Танјуг.

„У том тренутку један део публике успева да отера насилне полицијске службенике из простора забаве и из Врбника, док ти службеници викали: ’Врбнички Срби, доћи ћемо и запалићемо вам град!‘“, испричао је очевидац за „Нови лист“.

Епилог овог обрачуна је седам шавова на глави недужног младића и отеклина на оку његовог пријатеља, који је хтео да му помогне покушавајући да га одбрани, додао је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »