Гостовање Вељка Одаловића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Таксе морају да буду укинуте, оне су за нас неприхватљиве

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић осврнувши се на изјаву самозваног вицепремијера Енвера Хоџаја да би дијалог Београда и Приштине могао бити настављен у марту, истакао је да је цео дијалог циљано заустављен једном штетном акцијом коју је Приштина увела и оценио је да је то оно што мора да се превазиђе, а превазићи ће се само ако таксе буду укинуте.

-Врата дијалога су отворена, не видим зашто Федерика Могерини не може да окупи две делегације. Они имају проблем друге врсте, која делегација је њихова и да ли су то ови у парламенту са новом платформом којом су поставили неприхватљиве захтеве и окупили се око дијалога да дијалога не буде, и поруке које они шаљу говоре о томе да они веома тешко могу да нађу саговорника – оценио је Одаловић.

Како је истакао, ствар је веома отворена и јасна, таксе морају бити укинуте, то је за нас неприхватљиво и удаљава нас од дијалога.

-Дијалог се може наставити након укидања такси. Могерини  има капацитет и мандат да тај дијалог настави – оценио је он, додајући да ће крајем маја бити нових избора и да ће у другој половини бити формиране неке нове структуре и Влада ЕУ, па ће вероватно неко други водити преговоре између Београда и Приштине.

-Ова ствар је унутрашња и Приштина мора да каже шта хоће, да ли хоће дијалог или стално стање неизвесности са новим провокацијама – закључио је он.

 

Извор: ТВ Пинк

The post Гостовање Вељка Одаловића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Таксе морају да буду укинуте, оне су за нас неприхватљиве appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »