Двојник Ким Џонг Уна протеран из Вијетнама

Аустралијског комичара који имитира севернокорејског челника Ким Џонг Уна, власти су у понедељак депортирале из Вијетнама, 24 сата пре доласка правог Кима на састанак с америчким председником Доналдом Трумпом у Ханоју.

Кимов двојник, који се представља уметничким именом Хауард X, у Ханој је стигао у петак са својим партнером који глуми Трампа, привукавши мноштво локалних становника и припаднике седме силе.

Вијетнамске власти још у петак су привеле на испитивање Расела Вајта и Хауарда X, који су новинарима рекли да их је 15 полицајаца испитивало скоро три сата те да су упозорени да одустану од имитација.

Протеклих неколико дана двојица имитатора шетала су улицама Ханоја, разговарали су с новинарима и фотографисали се с грађанима.

«Севернокореанци уопште немају смисла за хумор», рекао је аустралијски имитатор новинарима у понедељак пре одласка на аеродром Ханој одакле путује у Аустралију.

Имитатори су у јуну прошле године били у Сингапуру, гдје су се Ким и Трамп састали у склопу првога састанка на врху. И тада су их власти привеле и кратко задржале уз упозорење да се не појављују у јавност имитирајући двојицу челника због властите сигурности.

«Рекли су нам да Трамп и Ким Џонг Ун онде имају бројне непријатеље», казао је Хауард X.

Имитатор се појавио и на Зимским олимпијским играма 2018. у Јужној Кореји, где је, пре него што га је одвела полиција, плесао пред запрепаштеним севернокорејским навијачима.

Представници вијетнамског министарства спољних послова у понедељак нису били доступни за коментар, а Вијетнам је пре самита пооштрио мере сигурности око главнога града.

Хауард X је новинарима у понедељак рекао да је његовом партнеру, имитатору Трампа, допуштен останак у Вијетнаму, али није му допуштено појављивање у јавности.

Лажни Трумп и Ким у понедјељак су се пред камерама изгрлили и изљубили, а Хоwард X је притом рекао: Молим вас, не желимо Трећи светски рат. Ови се боје типова који изгледају као стварне особе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »