Споразум на граници фантастике: Приштински медији пренели наводни план о подели Косова, у коме би Србија ушла у ЕУ за две године!

После немачког листа «Франкфуртер рундшау», који је објавио наводни план о подели Косова који су усагласили Европска унија и САД, данас се у приштинској штампи појавио сличан текст, уз тврдњу да иза таквог плана стоје САД, Француска и Русија.

«Бота сот» пише да су Васингтон, Париз и Москва припремили споразум о «карактеру пријатељства и добросуседских односа» између Београда и Приштине, који би наводно требало да се потпише у периоду од 28. јуна до 13. јула ове године.

Како тврди тај приштински лист, позивајући се на агенцију «Пресхева јоне», споразум има 22 тачке, и предвиђа признање и улазак Косова у Уједињене нације, затим измену граница, као и посебан статус за српске светиње на Косову, а Србији се обећава улазак у Европску унију 2021. или 2022. године.

Према «Боти сот», у првој тачки тог текста пише да би, на крају усвајања споразума, две стране потписале «трактат о пријатељству и добросуседству», а у тачки 2 да «обе нове државе са новим границама узајамно се признају и истовремено постају чланице Уједињених нација».

Лист пише да би, према наводном споразуму, «западна граница између две државе» ишла целом уздужном линијом језера Газиводе. Са косовске стране на линији: Витковиђе — Брњак — Резале — Ковач — Зубин Поток, а на српској страни део изнад Зубиног Потока до садашње границе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »