Ђурић: Јеремић игра улогу заштитника Устава Србије и промотера Резолуције 1244

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 24.02.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић је патолошки лажов који се, када је био на власти, по питању Косова и Метохије залагао за све супротно од онога што сада тврди да заступа, за шта постоје докази.

Он је на данашњој конференцији за новинаре још једном потврдио колики је лицемер, покушавши да лоботомизира јавност и без трунке срама опере своју политичку биографију.

Јеремић је, након све штете коју је лично нанео Србији и њеним капацитетима да се бори за заштиту својих државних и националних интереса, одлучио да игра улогу заштитника Устава Србије и промотера Резолуције 1244, рачунајући на то да се нико не сећа шта је све учинио како би учврстио једнострано проглашену независност Косова.

А управо је он од Међународног суда правде тражио и добио најснажнију потврду легалности одлуке о самопроглашењу косовске независности, иако је знао да у том суду већину чине представници земаља које подржавају албанске сецесионисте у нашој јужној покрајини.

Где је била његова брига за Резолуцију 1244 онда када је тежиште дијалога о Косову и Метохији изместио из Уједињених нација у Брисел и када је на терен довео Еулекс, који до данас није разрешио ниједан злочин над Србима или био вољан да спречи било које кршење фундаменталних људских права Срба у нашој јужној покрајини?

Зашто се Јеремић није позивао на Устав Србије онда када је инсталирао границу између Срба у централној Србији и наших сународника на Косову и Метохији и када је кумовао неким катастрофалним договорима са политичким представницима косовских Албанаца.

Уз све то, Јеремић је данас без стида играо улогу великог српског родољуба и истовремено најавио одлазак по политичке инструкције у Вашингтон.

Јеремић је данас, као мали Перица, изнео контуре једног инфатилног погледа на свет и политику, најављујући да ће са представницима косовских Албанаца разговарати о имовини и статусу СПЦ, као да и сам протеклих месеци и година није био сведок потпуне неспремности Приштине да разговара о било чему што би могло учврстити положај Србије и права српског народа на Косову и Метохији.

Једино објашњење данашњег карневала Јеремићевог бесрамља и безобразлука је то да он грађане Србије на чију подршку рачуна доживљава као потпуне идиоте без свести и сећања, којима је могуће сервирати и продати најбесмисленије политичке пароле.

Ако је за то добио донације од Патрика Хоа и катарских амбасада, онда су те паре протраћене улудо, јер грађани Србије нису пали са крушке и веома добро знају колико су дефектне, неискрене и испразне Јеремићеве сулуде политичке поруке.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »