Срби у Витини страхују за безбедност

По шести пут за последњих годину дана, кућа српске породице Савић у центру Витине била је на мети непознатих нападача пре неколико вечери, случај је пријављен косовској полицији која је извршила увиђај, а истрага је у току, преноси РТК на српском језику.

Наводи се да је бука од удара камена по ролетнама пробудила укућане у ноћи између среде и четвртка и да они, страхујући за сопствену безбедност, нису смели да изађу из куће.

«Косовска полиција након добијања информације о инциденту, одмах је по хитном поступку изашла на лице места, извршила увиђај и покренула истражни поступак», наводи портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани.

Он је казао да је кућа ове породице још једном била каменована, и још једна кућа другог лица.

«Ту су малолетна лица идентификована и против њих се води поступак, тако да косовска полиција упорно ради на проналажењу починиоца кривичног дела. На сву срећу нико није повређен и нема материјалне штете», казао је Хашани.

РТК2 наводи да су Савићи, као и њхове комшије, свакодневно под притиском и великим страхом, о чему нису желели да говоре јавно.

Наводи се да се око шездесетак Срба, колико је преостало да живи у Витини након ратних дешавања 1999. године, свакодневно суочавају са бројним проблемима, а оно што их највише брине јесте безбедносна ситуација.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »