Потписан уговор за коришћење Лађеваца за цивилни саобраћај

Уговор о коришћењу дела аеродрома «Морава» у Лађевцима за цивилни, а не само војни саобраћај, потписали су данас у Краљеву министар одбране Александар Вулин и директор Аеродрома Србије Зоран Павловић.

Потписивању је присуствовала и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министарка Михајловић је затим са Павловићем потписала Уговор о неновчаном улогу Републике Србије у привредно друштво Аеродроми Србије.

Вулин је рекао да отварање дела аеродрома «Морава» за цивилни саобраћај ствара велику перспективу за Краљево и за Србију и могућност да свету покажемо наше манастире, да развијамо верски туризам и економију.

Дуго се маштало и сањало о томе да коначно Краљево има аеродром и ево добило је. Ово је велика прилика за развој града Краљева, за развој туризма, као што је и прилика за развој економије у Краљеву, а наравно и Војска Србије ће наставити да користи аеродром. Све функције безбедности и одбране земље ће бити сачуване, само добијамо још једну могућност да помогнемо грађанима Краљева и као што видите, свако улагање у Војску Србије је улагање у квалитет живота сваког од нас. Где је војска, ту је и ред, ту је и закон, ту је и успех – нагласио је министар Вулин.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић рекао је новинарима након потписивања да је потписивање уговора велика ствар не само за Краљево, већ и за Моравички, Шумадијски и Рашки округ.

Најавио је да ће први цивилни авион са аеродрома у Лађевцима полетити крајем јуна ове године и додао:

«Захваљујући томе свет ће моћи да види манастире Жица, Студеница, средњовековни град Маглич, а пољопривреедници ће моћи да извозе воће и поврће», рекао је Терзић.

Додао је да је аеродром Морава наш прозор у свет о коме су генерације Краљевчана сањале, а сада је коначно отворен, преноси Танјуг.

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »