Антић: Само у Србији опозиција бежи од избора

Савез за Србију и његове вође вероватно су једина опозициона групација у свету која не жели изборе, а њихово најављивање им ствара нервозу па и панику. Чак и њихове опозиционе колеге из Албаније које су уз насиље протестовали улицама Тиране, као главни захтев истичу расписивање ванредних избора. Међутим, то није случај са опозицијом у Србији.

Подсећање председника Александра Вучића да су превремени избори могући, али и да редовни избори следе ускоро доводи до очаја лидере Савеза за Србију, јер ремети њихову идеју да дођу на власт без избора, без политике и без подршке већине грађана. Овакво схватање политике и демократије мало ко у Србији па и у свету може да разуме и да оправда.

Србија је стабилна и демократска држава, у којој је фер и законити изборни процес једини начин да грађани донесу одлуку ко ће бити власт, а ко опозиција. Партије које чине владајућу коалицију спремне су да у било ком тренутку провере поверење бирача у своју досадашњу политику, али то очигледно није случај са коалицијом Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

Изборни услови су исти за све и тако је још од времена када су данашњи опозиционари били на власти, па њихово оклевање да изађу на изборе значи само то да пред грађане немају да изнесу политику, концепте и идеје за даљи развој Србије, већ само своје жеље да поново буду на власти.

The post Антић: Само у Србији опозиција бежи од избора appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »