Вучић уручио Чепурину писмо за Путина: Захвалност на блиској војно-техничкој сарадњи

Председник Србије Александар Вучић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо поводом Дана бранилаца отаџбине у коме је истакао задовољство што политички дијалог и економска сарадња двеју земаља стално и стабилно напредују и захвалио на блиској војно-техничкој сарадњи.

Вучић уручује Чепурину писмо за Владимира Путина (Фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је присуствовао пријему који је поводом Дана бранилаца Отаџбине приредио амбасадор Русије Александар Чепурин и тим поводом Чепурину уручио писмо за председника Путина, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

У писму се између осталог, каже:

“Поштовани председниче Путин,

Овај велики празник с правом је симбол херојства, славе и патриотизма руске војске, важан свим поштоваоцима оних који, бранећи интересе Русије, гарантују њену стабилност и безбедност. 

Руски народ је, кроз историју, подносио велике жртве у борби за мир, слободу и независност, и то ће заувек остати најсветлији примери верног служења Отаџбини. 

Част ми је што је и српски народ, раме уз раме са руским народом, својим херојским подвизима обезбедио бољу будућност за наредне генерације. Њихова заједничка племенита мисија, у тежњи да свет буде мирнији и праведнији, обавезује нас на вечиту захвалност, али и подсећа на узајамно поштовање и јаке везе међу нашим братским народима. 

Искрено ме радује чињеница да и садашње генерације бранилаца отаџбине са истим пожртвовањем настављају славну војничку традицију својих претходника.

Дозволите ми да овом приликом поновим колико сам срећан што политички дијалог и економска сарадња наших двеју земаља стално и стабилно напредују. 

Желим зато да Вам захвалим на блиској војно-техничкој сарадњи Србије и Русије, јер тако умногоме побољшавамо оперативно-функционалне способности Војске Србије, чинећи извеснијом нашу мирну будућност“, наводи се у писму председника Вучића упућеног председнику Путину.

Додик и Вучић стижу у амбасаду (Фото: Лола Ђорђевић)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »