Триван са министром одрживог развоја и туризма ЦГ Павлом Радуловићем

Министар заштите животне средине Горан Триван  и министар одрживог развоја и туризма Црне Горе Павле Радуловић разговарали су у Београду о развоју сарадње у различитим областима заштите животне средине, разменили искуства у области заштите природе и исказали обострану подршку у процесу ЕУ интеграција.

У отвореном и пријатељском разговору, министри су заједнички оценили да је сарадња две земље у области заштите животне средине добра и квалитетна и да је испуњавање обавеза из Поглавља 27  и достизање европских еколошких стандарда значајно не само ради уласка у Европску унију, већ пре свега ради грађана обе земље којима здравија животна средина пружа квалитетнији живот.

„Добро је да сви у региону имамо добре односе и добру сарадњу у области заштите животне средине јер екологија суштински повезује све нас. Драгоцено нам је  искуство у отварању поглавља 27 које је министар Радуловић поделио са нама, је је наш стратешки интерес да добро припремимо и испреговарамо то поглавље које је једно од најважнијих и најзахтевнијих у процесу евроинтеграција“,  рекао је министар Триван.

Саговорници су разменили искуства и у решавању проблема у  области прераде отпадних вода и отпада, аерозагађења оценивши да је у њиховом решавању важан одговоран однос и примена најбољих светских и европских  еколошких стандарда.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван са министром одрживог развоја и туризма ЦГ Павлом Радуловићем appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »