Стефановић о Весељијевој изјави: забрињавајуће је то што међународна заједница допушта овакву врсту ратнохушкачке реторике

Потпредседнк Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је поводом позива Кадрија Весељија да се „сви окупе против Србије“, да је то још један показатељ да приштинско руководство није дорасло функцијама које обавља и упозорио на одсуство реакције ЕУ и међународне заједнице.

Небојша Стефановић (фото: Лола Ђорђевић)

«Весељи у својој изјави више пута позива на рат, прети Србији и позива друге земље да се, како каже, окупе против Србије. Иако је јасно да Весељи нема никакве капацитете да угрози безбедност Србије, забрињавајуће је што међународна заједница допушта овакву врсту ратнохушкачке реторике», рекао је Стефановић за Танјуг.

Стефановић истиче да треба, међутим, узети у обзир да озбиљније реакције Европске уније и међународне заједнице није било ни када је, пре неколико дана, Еди Рама у својим изјавама почео да прекраја границе у региону говорећи да је за њега „Косово део Албаније“.

«Зато не треба превише да чуди ни одсуство реакције на изјаву много мање значајног и утицајног политичара попут Весељија“, закључује Стефановић.

Он је реаговао на изјаву председника влађуће ДПК и председника парламента Кадрија Весељија, који се противи реконструкцији владе у којој не би био Рамуш Харадинај, као и притисцима који се на актуелног премијера привремених приштинских институција врше зато што не жели да укине таксе наметнуте на производе из Србије.

«Рекао сам немојте вршити притисак на Рамуша (Харадинаја), ја сам предлагач те мере…Нисмо ми овде да њега надмудримо, него смо ту заједно са премијером да будемо што јачи, ми смо против Александра Вучића», рекао је Весељи у емисији Рубикон на КТВ.

Како је рекао, влада никада неће пасти због захтева Србије и због такси.

«Македонија и Црна Гора су у НАТО-у, ми нисмо, хајде да се сви окупимо против Србије», рекао је Весељи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »