САД ће покушати да изврши притисак на Молдавију

Сасвим је очекивано да ће Сједињене Државе након парламентарних избора у Молдавији покушати да изврше притисак на локалне прозападне политичке снаге да оформе јединствену коалицију, али само Вашингтон није узео у обзир један важан фактор.

О томе у петак, 22. Фебруара говорио шеф Републике Молдавије Игор Додон у интервју агенцији «ТАСС».

Према речима председника, он је сасвим спреман за такво мешање Сједињених Држава, јер је већ било покушаја да се формира такав савез, само он не може постојати дуго времена.

“У случају да САД приморају владајућу Демократску странку и Акум блок [уједињење Платформе Достојанства и Истине и Акције и Странке солидарности] у коалицију, онда, на основу свог основног закона, морат ћу одобрити њиховог премијера. -Министар, и ја ћу то учинити. Али сигуран сам да ће за пола године посвађати, што се већ догодило посљедњи пут ”, рекао је Додон.

Председник државе је такође уверио да је спреман да наведе људе да протестују ако се ова «прозападна коалиција» формира на сумњиве начине: «Постоји, међутим, друга опција. Демократе могу намамити посланике из других странака да створе чудан савез, али онда неће имати легитимитет. ”

Додон је истакао да је у последње две године учинио све да избегне ескалацију тензија, али се ситуација драматично мења. Он је нагласио да људи једноставно не би разумели да се новом валу безакоња неће дати одлучан одбој.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »