Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Осуђујем увреде и говор мржње

Министарка у Влади Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић најоштрије је осудила говор мржње и увреде на друштвеним мрежама поводом вести да су премијерка Ане Брнабић и њена партнерка добиле сина.

Министарка је за РТВ казала да је на протестима порастао степен нетолеранције, те да су креатори тих шетњи након вешала отишли и корак даље.

„Поруке су просто вербално непристојне. Родило се једно дете и ми говоримо на најружнији начин о околностима, под којима ће евентуално одрастати дете“, казала је Ђукић Дејановићева.

Она истиче да формулација која се изговара и која се може наћи на друштвеним мрежама апсолутно није у складу са тежњом највећег броја грађана Србије да је свако рођено дете наша радост, јер нас има мало, пренела је прес служба министарке.

„Рођење сваког детета том детету даје за право да не буде стигматизовано у старту, малтене пре него што је заплакало. Један цинизам за различитост сам препознала управо у твитовима. Није ми јасно да у 21. веку ми треба да разговарамо да су увреде, неразумевање различитости, и ружне поруке код рођења детета стил којим шаљемо неке политичке поруке или освете или осујећења“, казала је министарка.

 

Извор: Танјуг, РТВ

фото: Танјуг

The post Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Осуђујем увреде и говор мржње appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »