Пахор: ЕУ пропустила да стане на страну Словеније у спору са Хрватском

Европска унија је у случају словеначко-хрватског спора око арбитраже о граничном спору «пропустила идеалну прилику да нагласи начело владавине права», не ставивши се на страну Словеније, изјавио је у Бриселу словеначки председник Борут Пахор, резимирајући резултате своје дводневне посете седишту Европске комисије.

Борут Пахор (Фото: Лола Ђорђевић)

Пахор се у Бриселу састао с председником Комисије Жан Клодом Јункером и председником Савета ЕУ Доналдом Туском, пренела је Хина.

Јункер након сусрета није желео да коментарише словеначко-хрватски спор и улогу Комисије, рекавши да «нема ништа ново», али је потврдио да је на иницијативу Пахора било речи и о арбитражном спору.

Пахор је на конференцији за новинаре у Бриселу рекао да му је Јункер у разговору казао да је Комисија у вези са словеначком тужбом против Хрватске због непримене арбитражне пресуде имала могућност, али не и дужност да се придружи словеначкој тужби.

Говорећи данас на својој завршној конференцији за новинаре након дводневне посете Бриселу, Пахор је казао да Комисија још увек има могућност да се о словеначко-хрватском спору око арбитраже изјасни док траје поступак пред судом ЕУ у Луксембургу, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »