Никодијевић: Радимо на томе да спорт буде доступан свим генерацијама

Председник Скупштине града Никола Никодијевић примио је у име Града Београда признање Међународне асоцијације Спорт за све (TAFISA) за масовност у одржавању манифестације „Дан изазова” у конкуренцији вишемилионских градова. Ово признање Граду Београду уручили су чланови делегације Асоцијације Спорт за све Србије.

Никодијевић је рекао да је то био 25. пут да се „Дан изазова” одржава у читавом свету, а Београд је у конкуренцији вишемилионских градова однео победу.

– Београд је посвећен томе да српска престоница буде конципирана тако да спорт, рекреација и физичка активност буду доступни свим генерацијама. Наше опредељење је да имамо што више јавних површина на којима деца, али и старији могу да се рекреирају, затим да правимо нове бициклистичке стазе, нова отворена игралишта за фудбал, кошарку, одбојку и друге спортове. Урадили смо парк Ушће који има велики број спортских терена, на Ади Циганлији сваке године отварамо нове терене који су бесплатни за коришћење – истакао је Никодијевић.

Ми не финансирамо професионални спорт, али се трудимо да финансирамо школски и аматерски спорт и то је наше опредељење, казао је Никодијевић.

– У том циљу смо поново покренули такмичења која су постојала у школском спорту. Имамо дупло већи број деце која у томе учествују него пре пет година. Наше је да људима омогућимо да се баве физичком активношћу и рекреацијом у циљу подизања квалитета здравља суграђана – појаснио је Никодијевић.

Догађају су присуствовали и потпредседник Асоцијације Спорт за све Србије Слободан Унковић и Душан Митић из Стручног одбора Асоцијације Спорт за све Србије.

Извор: Беоинфо

The post Никодијевић: Радимо на томе да спорт буде доступан свим генерацијама appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »