Москва не верује шта Рама прича

Русија сматра недопустивом изјаву албанског премијера Едија Раме да је Косово део Албаније, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовном брифингу за новинаре.

Захарова је изјавила да Русија не може да остане без коментара на изјаву албанског премијера Едија Раме да је „Косово део Албаније“ и да уједињење Косова и Албаније није „план Б“, већ „план А“.

„Можда нисмо добро превели ту изјаву, због чега смо је више пута проверавали. Премијер Албаније је повезао реализацију тог плана са корекцијом граница о којој се активно разговара на крају преговарачког процеса и постизања коначног споразума између Београда и Приштине. Такву реторику сматрамо апсолутно недопустивом. У суштини, ту се ради о посезању за територијом Србије и статусом Аутономне Покрајине Косова. Ми то сматрамо кршењем Резолуције 1244 СБ УН. Очекујемо да ће Запад реаговати на такву изјаву и геополитичке планове. Желела бих још да кажем да то поткопава стабилност и погоршава поверење у балканском региону и компликују дијалог Београда и Приштине“, истакла је Захарова.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »