Корбин упозорио на велику вероватноћу да Британија напусти ЕУ без договора

Председник британске опозиционе Лабуристичке странке Џереми Корбин упозорио је у Бриселу на веома озбиљну опасност да Велика Британија напусти чланство у Европској унији (ЕУ) (Брегзит) без договора јер је премијерка Тереза Меј «дозволила да постане талац» тврде струје своје Конзервативне странке.

Корбин је разговарао са европским преговарачем за Брегзит Мишелом Барнијеом, дан након што премијерка боравила у Бриселу и затражила «правно обавезујуће промене» споразума који су Лондон и Брисел постигли крајем новембра.

Премијерка се нада да ће јој уступци ЕУ омогућити да убеди британске посланике да усвоје споразум који су у јануару одбацили.

Корбин је рекао да је имао «користан, поучан и веома искрен» разговор с Барнијеом и другим европским званичницима, понављајући став лабуриста да су за останак Велике Британије у заједничкој царинској унији са ЕУ после Брегзита који почиње 29. марта.

Лидер лабуриста је рекао да постоји «веома велика опасност» од Брегзита без договора и додао да би премијерка требало да ублажи своје ставове у преговорима, које «диктирају» они који се заговарају тврд Брегзит.

«Дозволила је да буде талац мале групе људи у својој странци. Морала би да промени метод, јер ће у противном бити веома реална опасност од одласка земље из ЕУ без договора са целим хаосом који би уследио», рекао је Корбин новинарима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »