Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Политика Србије су дијалог и компромис

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да политика Србије треба да буде дијалог и компромис, али да ултиматуме и уцене морамо чврсто да одбијемо.
– У томе морамо да буде јединствени и због тога ме нервирају иступи и ставови који нарушавају државно јединство. То није добро – истакао је Дачић гостујући на Пинку.

Према његовим речима, ситуација је таква да смо много далеко да дође до било каквог договора, има парадоксалну ситуацију да европске земље храбре Харадинаја да не укида таксе, док се Америци жури јер Трамп хоће један поен у спољној политици.

Како је додао, далеко смо од тога да се крене са неким разговорима.

– Ми имамо своју платформу. Парламент је утврдио да дајемо Косову највиши степен аутономије и то је наша званична позиција – навео је Дачић и додао да свако треба да изнесе предлог како треба да изгледа компромис.

– Наша полазна позиција је Косово у оквиру Србије, а њихова полазна позиција је Косово независно. Шта су идеје за компромис? Од аутономије у оквиру Србије нема ништа – рекао је Дачић.

Како је нагласио, нико Косову није задао већи ударац од њега, за шта је добио подршку председника Србије Александра Вучића.

– Вратили смо тему Косова на дневни ред, у време Коштунице и Тадића та тема је скинута са дневног рада – истакао је шеф српске дипломатије и додао да ћемо ако неко нападне Србе на северу Косова морати војно да их бранимо, а не молебаном.

Осврнувши се на изјаву амабасадора САД Кајла Скота да је Србија на погрешној страни историје због односа према Венецуели, Дачић је рекао да амерички амбасадор не би требало да улази у унутрашње ствари једне земље, јер је нама приоритет да развијамо билатералне односе, а не да расправљамо о Венецуели.

– Ако они данас подржавају Косово које је настало на злочину и на лажима, питање је да ли су баш на правој стани историје. Ми смо у Првом и Другом светском рату били на истој страни, а онда су они подржали оне против којих су ратовали – рекао је Дачић.

Извор и фото: ТВ Пинк

The post Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Политика Србије су дијалог и компромис appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »