Ђукановић уверавао Хана да «афера коверат» не потреса Црну Гору

Црногорски председник Мило Ђукановић поручуио је европском комесару за проширење Јоханес Хану да Црна Гора остаје решена да испуни све задатке како би постала део европског система вредности и обезбедила европски квалитет живота грађанима.

Високи гост из Брисела посетио је Подгорицу поводом министарског састанка западно-балканске шесторке у области енергетике и транзиције ка чистим изворима.

Хан је поздравио дебату која се одвијала у Скупштини Црне Горе поводом афере “Коверта” и тим поводом рекао да постојања различитих мишљења су својствена демократским друштвима, и о њима треба расправљати управо у парламенту.

Ђукановић је казао да за разлику од неких сличних појава у прошлости, садашње стање не потреса Црну Гору.

Сада смо у ситуацији да оно што се догађа буде тема за институције да обаве свој посао, а ми да се бавимо приоритетима државне политике, рекао је председник Црне Горе.

Европски комесар је оценио да је Црна Гора напредовала у погледу испуњења привремених мерила у поглављима 23 И 24, што доприноси да добијањем завршних мерила перспективу процеса учини јасном.

За данас је најављен сусрет Хана са представницима опозиције. Његов долазак у Црну Гору по оцени аналитичара мотивисан је афером “Коверта” која данима потреса политичку сцену званичне Подгорице.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »