Дачић: Путин се пре 5 година сагласио с нашим предлогом

Како неко ко не подржава оно што је изнео Александар Вучић може да седи у Влади, упитао је министар спољних послова Ивица Дачић поводом изјаве министра Ненада Поповића да је против идеје разграничења и за поштовање Устава, коју иначе сматра скандалозном.

„Не могу да разумем да неко седи у Влади, неко ко је изабран у Парламент на листи Александра Вучића… Па, знате кад би Ненад Поповић другачије ушао у парламент? Гледао би га из Москве на разгледници“, рекао је Дачић.

Он је додао и да Поповић изјаве против идеје разграничења даје „из Москве“, уверен „да зна шта о томе Москва мисли“:

„Он појма нема да се пре пет година Путин сагласио са овим предлогом“, рекао је Дачић за Пинк телевизију.

Председник Вучић и ја смо лично разговарали са Путином о овоме“, каже Дачић.

Министар Дачић истиче да су разговори о коначном решењу косовсовског проблема још далеко, да политика Србије треба да буде дијалог и компромис, али и да је за такву политику потребно државно јединство.

„Због тога и нервирају иступи и ставови који нарушавају државно јединство“, рекао је он за ТВ Пинк коментаришући Поповићеву изјаву да је против идеје разграничења и за поштовање Устава.

Он се осврнуо и на Поповићеву поруку „догодине у Призрену“ констатацијом:

“ Занима ме како ће Поповић отићи у Призрен као министар? То показује несхватање политичких односа и давање изјава које немају никаквог смисла“.

„Ако Поповић има неке дилеме око политике коју води Вучић, мислим да је добар начин да са њим поразговара лично са њим“, каже Дачић.

Дачић је истовремено подсетио да је Парламент је утврдио платформу – да се Косову даје највиши степен аутономије – и то је наша званична позиција, а – свако треба да изнесе предлог како треба да изгледа компромис.

„Наша полазна позиција је Косово у оквиру Србије, а њихова полазна позиција је Косово независно. Шта су идеје за компромис? Од аутономије у оквиру Србије нема ништа“, рекао је Дачић.

„Вучић је изнео идеју разграничења , као једну од од могућих идеја. Ако се говори о компромису, сматрам да ће свака идеја која буде финализована бити јавно изречена пред народом“, додаје Дачић.

Министар без портфеља Ненад Поповић, гостујући јутрос на РТС-у је поновио свој став да је „Цело Косово Србија, ни метар мање“ и додао да се Ивица Дачић не пита његовом учешћу у Влади, јер се око уласка у њу није договарао са Дачићем.

Извор и фото: Танјуг

The post Дачић: Путин се пре 5 година сагласио с нашим предлогом appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »