Дачић: Немачка и Велика Британија наговарају Харадинаја да не укине таксе

Шеф дипломатије Ивица Дачић сматра да до договора са Приштином неће доћи, јер Албанци то не желе. Дачић је за БН телевизију рекао да разграничење Косова није идеја од јуче, да се о томе прича годинама уназад и да је Србија 2005. године имала понуду од међународне заједнице за поделу Косова.

Ивица Дачић(фото: Лола Ђорђевић)

«Треба водити мудру политику. Сигуран сам да то Приштина неће прихватити, али они ће бити одговорни», каже Дачић и додаје да се САД највише залажу за постизање неког договора.

Додао је да они то чине зато што су видели да ствар није завршена. «И данас причају да је 116 земаља признало Косово, што је лаж. Цела та творевина заснована је на лажима и злочинима», истиче Дачић.

«Немачка и Велика Британија наговарају Харадинаја да не укине таксе на робу из Србије и Црне Горе», каже Дачић, наглашавајући да је на сцени замена улога.

«Неко мисли да је Харадинај храбар, а они ништа не раде без спољне подршке. У овом случају, Америка им измиче тло под ногама и окрећу се другима. Америка неће да дозволи да Србија буде конструктивна, а да Косово буде лоше, јер то руши њихову концепцију», наводи Дачић.

Дачић је у емисији «Пулс» БН телевизије рекао и да је Балкан увек био буре барута, али да је неко са стране стално потпаљивао фитиљ.

«Кад се неко из Босне и Херцеговине сретне у Сиднеју или Њујорку, тада смо као браћа рођена, а овамо ратујемо. Треба да буде обрнуто, да радимо за заједничке интересе.» , рекао је Дачић.

«Ако Ердоган каже да је њихова ‘жила куцавица’ у Сарајеву, ја исто тако кажем да је наша жила куцавица у Бањалуци или Бијељини, не видим у чему је проблем», рекао је Дачић.

Србија би требало да учи од Хрвата и Словенаца који су распад Југославије искористили за своје интересе. «Ми Срби волимо да причамо, а да ништа не радимо», каже Дачић.

«Ћутите и радите, зато треба да имамо план. Онај ко се буса у прса неће никад ништа да уради», поручио је Дачић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »