Вучић: Водим политику у интересу Србије

Председник Александар Вучић изјавио је да је током посете Институту за мајку и дете, која је изазвала критике у јавности, испоштовао све процедуре и упитао како је могао да одбије мајку, која га је замолила да се слика са њеним болесним дететом.

Како је приметио, још више би га напали да је одбио то и да није хтео да се слика са дечаком.

„Испоштовао сам све што су ми рекли, обукао мантил, каљаче, ставио маску и махао деци… То је толико потресно и дивно, не само видети ту децу, већ и њихове мајке, које им пружају љубав. То је толико потресно да морате да заплачете и да сте од камена…“, рекао је Вучић.

Говорећи о фотографисању са дечаком у болници, каже:

„Махнем том дечаку, Златану и покажем му, пошто знам да дечаци воле да покажу мишиће, и он мени покаже мишиће и ја му кажем:“ Много си јак, да будеш још јачи“, а онда излази његова мајка и каже: “Председниче, могу ли да вас замолим, хоће Златан да се слика са вама“. Она није имала маску, а ја сам имао на себи све што је потребно. И како да одбијем мајку која хоће да се сликам са њеним дететом…? Замислите на шта би тек личиле друштвене мреже да се нисам сликао“, упитао је председник.

Како каже, рекли би да је „право ђубре“, да није видео да ту има пуно поена па да се зато није сликао, или зато што се дечак зове Златан, или због имена његове мајке.

Вучић каже да је пољубио дете и загрлио га, надајући се само да ће њему или некој другој деци то што ради некад у будућности моћи да помогне.

„Скочили су као да сам неког убио, као да сам ја Ђилас, Јеремић , Обрадовић и остали који нису ни динар дали у те болнице и нису ништа улагали“, истакао је Вучић.

Вучић је захвалио директору Института Радоју Симићу, што је о посети и поштовању процедура говорио на поштен начин.

„А, свако ко је поштен у земљи је сендвичар, чим се не слаже са политичарима који представљају друштвени талог, а који би желели да у тај талог и муљ уведу све пристојне људе“, рекао је Вучић.

Говорећи о Институту, Вучић је поновио да је за ту установу већ издвојено 142 милиона динара, а биће издвојено још 20 милиона евра за комплетну реконструкцију, од крова до пода у приземљу.

„Све ћемо обновити, наша деца ће имати неупоредиво боље место да се лече и неће морати да иду у иностранство“, рекао је Вучић.

Додао је да ће Институт имати и нови блок за трансплантацију коштане сржи, а да је Министарство здравља одобрило средства у износу од 100 милиона динара за завршетак банке матичних ћелија.

Рекао је и да су лекари Института били задовољни када су чули оно што је рекао о улагању у Институт.

Како каже, због некадашње ситуације у здравству нису нас ни стављали на листу ЕУ, били смо последња пласирана земља.

Сада смо бољи од 8 земаља ЕУ и мислим да ни то није довољно, каже Вучић и наводи да смо шест земаља претекли само прошле године.

„У региону постајемо најбољи. Долазе из Бијелог поља, из Индонезије, долазе Албанке са Косова, Македоније, Републике Српске, Федерације…Имамо изванредне лекаре, услуге су све боље“, рекао је Вучић.

Вучић подсећа на недавно завршени Клинички центар у Нишу, од којег је тешко наћи бољи, да се гради нова болница у Лозници и наводи да нам је било потребно 32 године да се опоравимо и да бисмо почели са тим.

Потребно је време да сакупите новац и да кренете да обнављате оно што је разорено и уништено, каже Вучић.

 

Друштвени талог гласнији од одговорних људи

Председник Србије Александар Вучић оценио је да српско друштво, нити јавност нису поларизовани, већ је реч о тези коју „гура“ део медија и политичара, припадника бившег режима.

„Уопште се не поларизујемо као друштво. Да се поларизујемо, било би пола пола. Причам о стању у друштву и вољи народа“, рекао је Вучић и додао да је „друштвени талог“ увек гласнији од поштених, озбиљних и одговорних људи.

Говорећи о наметнутој поларизацији, Вучић оцењује да постоји нека врста социјалног окружења у такозваној лажној елити, иначе „друштвеном талогу“, односно политичара који су је креирали.

Реч је, додаје, о онима који су опљачкали Србију, који су је разорили.

„Изгубили су многе привилегије у претходном периоду. Не могу да се навикну да више нема пара да краду и да пљачкају. Ја се не либим да то кажем отворено“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да он за разлику од таквих политичара нема пет компанија, односно да нема ниједну, као ни нико његов.

„Они су на четири компаније 500 милиона евра узели и још причају да су социјалдемократе. Је л’ ви разумете 500 милиона евра? А замислите да сам ја узео 50.000 евра“, рекао је Вучић.

 

Да клечим за Олују или Клечку нећу никада

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да нема намеру да клечи и извињава се за Олују или Клечку и да није спреман да се извињава онима који нису заслужили наше извињење, само да би се некоме додворавао.

Вучић је на констатацију да је Милојко Пантић из Савеза за Србију тражио од њега да клечи и извињава се Косову, појаснио да овај представник опозиције тражи да клекне и пред Хрватима, Бошњацима и Албанцима.

„То нећу учинити, осим уколико то није насушна потреба нашег народа. Ја да се извињавам онима који нису заслужили наше извињење, нећу да радим да би се додворавао Милојку Пантићу или некима са запада“, нагласио је Вучић.

Вучић је казао да води политику у интересу Србије и да се бори за Србију.

„Није ми тешко да молим немачку канцеларку Ангелу Меркел или кинеског председника Си Ђипинга за инвестиције. Молићу и клечаћу за све што је добро за Србију, али да клечим и извињавам се за Олују или Клечку не пада ми на памет“, поручио је Вучић.

Вучић је казао да представници Савеза за Србију могу да клече и да се извињавају, што су радили и раније, па нису добили ничије поштовање.

„Ја никада нећу да унизим своју земљу и дозволим да се понижава наш народ“, нагласио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »