У Бијелом Пољу пљуште откази због националне „неподобности“

Након случаја отпуштеног логопеда Лидије Раосављевић из Бијелог Поља, о чему је наш портал писао, још једна особа је добила отказ због, како каже, „националне припадности“.

Иван Дробњак који је био запослен у ,,Монтекарго“ годину, 8 месеци и 3 дана у јединици Бијело Поље на пословима возовођа-пописни возовођа добио је отказ, како каже, без икаквог објашњења. Први човек фирме и извршни директор Мурадиф Грбовић (функционер Бошњачке странке) прекинуо му је радни однос, а да се нису лично ни срели.

„Разлог је национална припадност, нема другог разлога. Радио сам посао професионално, то знају све колеге, директор ми је дао отказ није ми ни очи видео. Није хтео месецима да ме прими на разговор, а ја сам радио са три извршиоца у служби где је неопходно најмање четири„, рекао је Дробњак за наш портал и додао:

„За то време, директор је форсирао једног Бошњака да положи за возовођу, а који је већ радио као бравар. Та особа је полагала више од три пута и пустили су га да положи“.

Дробњак је истакао да особа која је примњена да ради нема радно искуство на тако опасно и захтевно место и не испуњава услове конкурса.

„Мурадиф Грбовић је примио другог на посао који се није ни пријавио на конкурс нити је испуњавао услове истог, позвао сам га телефоном и упитао зашто је тако одлучио, казао ми је да је из Министарства добио препоруке за њега и да је морао њега да прими. Из фирме Мурадиф, правна служба и његови сарадници упорно неће да ми доставе одлуку по конкурсу како бих се жалио на исту„, рекао је Дробњак.

Он је истакао да на тој позицији сада раде четири возовође, те да је потребан пети возовођа.

ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »