САД припремају провокацију на граници Венецуеле с Колумбијом

Сједињене Америчке Државе припремају недопустиву провокацију на колумбијско-венецуеланској граници, прикривену испоручивањем хуманитарне помоћи. Провокација је планирана за 23. фебруар, изјавио је током седнице Савета безбедности Уједињених нација заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

Очигледно је да су наше америчке колеге у некаквом провокационом заносу и да сада припремају недопустиву, несумњиву провокацију на колумбијско-венецуеланској граници, планирану за 23. фебруар. Они су се сувише занели и одлучили да се баве инсинуацијама и ширењем лажних вести директно у Савету безбедности», рекао је Пољански.

Заседање Савета безбедности УН 21. фебруара посвећено је ситуацији у Централноафричкој Републиици. Вршилац дужности сталног представника САД при Савету безбедности УН Џонатан Коен споменуо је Русију у негативном контексту, подсетивши на руске новинаре који су тамо погинули и поновио измишљену причу о томе да су војни инструктори из Русије мучили трговца.

Раније је венецуеланска опозиција објавила да ће испоруке хуманитарне помоћи тој земљи, уз подршку САД, почети 23. фебруара. Центри за прикупљање помоћи налазе се у колумбијској Кукути, бразилској држави Рорајма и на острву Кјурасао. Влада председника Венецуеле Николаса Мадура категорички одбија да дозволи испоручивање те помоћи на територију земље. Венецуеланске власти су већ затвориле границу с Малим антилским острвима и копнену с Бразилом.

 

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »