Ружић: Четири општине награђене за добру управу на локалу

Општине Нови Пазар, Рума, Власотинце и београдска општина Врачар награђене су као добре управе на локалу у 2018. години, а министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је да је конкурс, на који се пријавила 31 локална самуправа, показао да се у Србији могуће применити принципе доброг управљања.

Ружић је навео да је општина Нови Пазар пример доследне примене Закона о е-управи, који доноси делотворност и ефикасност.

“Како другачије назвати то што је Нови Пазар омогућио да грађани и преко е-писарнице подносе представке него доследном применом Закона о е-управи“, казао је Ружић.

Подсетио је да је прошле године усвојен Закон о локалној самоуправи и градовима који је градовима и општинама прописао обавезно консултовање са грађанима око инвестиција и истакао да је Рума, награђена у категорији транспарентност у раду јавне управе, то применила на свеобухватан начин и доказала да се у Србији локалне самоуправе све више држе тог принципа.

Признање се додељује у оквиру пројекта Унапређење доброг управљања на локалном нивоу у четири категорије: ефикасност и одговорност, транспарентност и јавност у раду, одговорност и владавина права, равноправност и одсуство дискриминације.

Четири општине добиле су новчану награду од 3.000 америчких долара, а додељена су и посебна признања у поменутим категоријама за осам општина у Србији.

Национално такмичење за избор најбоље праксе у примени принципа у примени принципа добре управе реализују Министарство државне управе и локалне самоуправе, Свиш Про, Стална конференција градова и општина и Канцеларија УН за пројектне услуге.

Извор и фото: Танјуг

The post Ружић: Четири општине награђене за добру управу на локалу appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »