Приштински министар финансија изјавио да не прихватају дугове које Србија узимала „за рат у име Косова“

Привремене приштинске институције не прихватају дугове после деведесетих које је, како је рекао, Србија узимала „за рат у име Косова“, изјавио је данас за приштински портал „Телеграфи“ министар финансија Бедри Хамза.

Бедри Хамза.

Хамза тврди да је Приштина преузела све обавезе за међународне дугове који су, како каже, фактурисани и потврђени оригиналним документима.

„Косово преузима све финансијске обавезе које су легитимна тела ратификовала, од којих је један кредит Светске банке који смо договорили и који плаћамо, за дугове који су се показали као косовски, јер Косово прихвата међународне обавезе“, рекао је Хамза реагујући на изјаву потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, да је Србија до сада отплатила 700 милиона евра косовског дуга и да ће то наставити да ради и убудуће.

Хамза тврди да никада није доказано да су то косовски дугови, пренео је Танјуг.

„Говоримо о зајму од Светске банке, док за друге финансијске послове треба погледати изворне документе од кога су добијени, у ком периоду су добијени и где су ратификовани. Јер после деведесетих Косово нема обавезу. Ако су их узели да финансирају своје потребе, за рат у име Косова, ми нисмо обавезни“, рекао је Хамза.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »