Obradović: Ako bude potrebno, opozicija će pokrenuti opštenarodni bunt

Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović izjavio je da će opozicija, ako bude potrebno, primeniti građansku neposlušnost i pokrenuti „opštenarodni bunt“, što će, kako je rekao, biti odlučujući trenutak da vlast ponudi ili slobodne izbore ili da sama prepusti svoju vlast.

 

Obradović je za nedeljnik „Vreme“ u izdanju od četvrtka, 21. februara kazao da bi taj bunt trebalo da bude u celoj Srbiji, a onda da svi ti nezadovoljni građani dođu u Beograd.

„Dok su oni kontrolisali ceo sistem iznutra, ništa se nije dešavalo, a sada smo ih primorali da reaguju i da, kao što vidimo, počinju da prave greške“, rekao je Obradović.

On je kazao da opozicija neće prihvatiti izbore ako budu raspisani za 45 dana, jer to nije dovoljan period za uspostavljanje fer uslova.

„Naša je procena da bez šest do devet meseci slobodnih medija nema nikakvih uslova za fer izbornu utakmicu“, ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, od 2016. godine kada je postao poslanik u Skupštini Srbije učestvovao je u svakom protestu u Srbiji, ali su mu oni pokazali da je nemoguće pojedinačno se suprostaviti vlasti.

„Nužno je napraviti neki širi savez da bismo se zajedno borili za slobodu i pravdu, za obeštećivanje svih onih koji su na bilo koji način opljačkani od strane ove vlasti“, ocenio je Obradović.

Ova vest Obradović: Ako bude potrebno, opozicija će pokrenuti opštenarodni bunt je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »