Наставак суђења за убиство војника ЈНА у Сарајеву

У Суду БиХ за данас је заказан наставак суђења команданту Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА у Сарајеву.

Рочиште, које је првобитно било најављено за 14. фебруар, одгођено је због болести најављеног сведока, као и немогућности доласка вештака.

Осим Викића, у предмету «Велики парк» оптужени су помоћник министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Према општужници, Викић, Пушина, Узуновић и Човчић били су информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

У оптужници је наведено да су они били информисани о стављању под контролу и надзор полицијских и безбедносних структура заробљених војника ЈНА, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева, где су убијени.

Тела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени посмртни остаци двојице убијених, док се за телима осталих још трага.

Почетак суђења заказан је за 13.00 часова.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »