Лавина у швајцарском скијалишту узела данак: један од повређених скијаша подлегао повредама (ВИДЕО)

Један од четири скијаша повређених у лавини у швајцарском скијалишту Кран-Монтана је подлегао повредама, а потрага која је трајала целу ноћ за могућим осталим жртвама прекинута је јуче ујутру, саопштила је полиција.

«Особа која је тешко повређена умрла је у болници. Ради се о Французу старом 34 године», написала је полиција кантона Вале преко Твитера.

Полиција је додала да није пријављен ни један нестанак, па је потрага, која је трајала целу ноћ, прекинута и биће настављена уколико буде потребно.

Лавина се догодила у уторак око 14.15 на писти Кандахар у сектору Плен-Мор на висини од око 2.600 метара.

Да би проверила сведочења према којима је више људи затрпано лавином, власти су затражиле од око 240 спасилаца да наставе потрагу целу ноћ.

У првом тренутку полиција је у твитер поруци написала да је више људи затрпано у лавини. Председник општине Кран-Монтана, Никола Феро је чак медијима помињао могућност да је 12 људи страдало.

Истражује се узрок лавине.

Плен-Мор који иде до висине од 3.000 метара је највиши део тог скијалишта које је врло посећено ове недеље за време школског распуста. Лавине на уређеним пистама су врло ретке и најчешће се догађају на деловима ван писта.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »