Ђурић: Пријатељство председника двеју земаља кључан допринос унапређењу српско – руских односа

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 21.02.2019.

 

Мaрко Ђурић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић састао се данас у Београду са председником Комисије за међународну сарадњу Генералног савета Јединствене Русије Андрејом Климовoм.

На састанку је констатовано да су изванредни односи и пријатељство председника двеју земаља Александра Вучића и Владимира Путина дали кључан допринос додатном унапређењу традиционално блиских српско-руских односа.

Саговорници су велику пажњу посветили резултатима недавне посете председника Руске Федерације Владимира Путина Београду, а Ђурић је истакао да је одјек те посете код грађана Србије био изванредан, те да је расположење наших грађана за српско-руску сарадњу и пријатељство неупитно.

Ђурић је том приликом констатовао да две странке повезују, не само културне и историјске везе српског и руског народа, већ и заједничке вредности.

„Заједничка вредност је, између осталог, то што желимо да сачувамо независност и суверенитет својих земаља“, рекао је Ђурић, констатујући да споразум о сарадњи који су две странке потписале у октобру прошле године пружа добар основ за наставак продубљивања односа СНС и Јединствене Русије.

Ђурић је представника Јединствене Русије упознао са политичком и безбедносном ситуацијом у региону и Србији, посебно се осврнувши на проблеме на Косову и Метохији, настале након увођења трговинске блокаде за производе из централне Србије.

Без повлачења антицивилизацијских такси Приштине и укупне деескалације у понашању и реторици албанских политичких представника нема услова за наставак дијалога, рекао је Ђурић, нагласивши да је Београд чврсто опредељен да решавање проблема мирним и демократским средствима.

Саговорници су размотрили и неке од најактуелнијих геополитичких тема и улогу Руске Федерације у очувању глобалног мира.

Климов је навео да представници Јединствене Русије, у складу са споразумом о сарадњи са СНС, на међународном плану доследно бране интересе и позиције Србије.

У склопу планова за наставак учвршћивања сарадње двеју странака, Климов је предложио да у Београду у другој половини ове године у заједничкој организацији буде одржан руско-српски бизнис форум.

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »