Дачићево реаговање на Весељијев позив региону на уједињење против Србије

Позив Кадрија Весељија да се Црна Гора и Македонија удруже се Косовом да се боре против Србије, потврда је помрачења свести у Приштини, каже шеф дипломатије Ивица Дачић и поручује да је јака и сложна Србија највећа брана свим њеним непријатељима.

Ивица Дачић(фото : Лола Ђорђевић)

„Цео свет је против антицивилизацијских такси, чак и они који су их створили, а они већ смишљају нове лудачке пројекте који прете да дестабилизују не само регион, већ и читаву Европу“, рекао је Дачић за Танјуг.

Како каже, у 21. веку бити против слободне трговине и уводити таксе од 100 одсто, па још и правити савезе за рат против Србије, могу само поремећени умови.

„Одговор Србије мора бити у јединству, дијалог и компромис да, али уцене и претње не прихватамо и чврсто одбијамо. Јака и сложна Србија је највећа брана свим нашим непријатељима“, поручио је Дачић.

Дачић је реаговао на изјаву председника владајуће ДПК и председника парламента Кадрија Весељија, који се противи реконструкцији владе у којој не би био Рамуш Харадинај, као и притисцима који се на актуелног премијера привремених приштинских институција врше зато што не жели да укине таксе наметнуте на производе из Србије.

„Рекао сам, немојте вршити притисак на Рамуша (Харадинаја), ја сам предлагач те мере. Нисмо ми овде да њега надмудримо, него смо ту заједно са премијером да будемо што јачи, ми смо против Александра Вучића“, рекао је Весељи синоћ у емисији „Рубикон“ на КТВ.

Како је рекао, влада никада неће пасти због захтева Србије и због такси.

„Харадинај је забринут, али не мислим да је популиста“, рекао је Весељи и додао да је оно о чему говори, јесте да Приштина треба да слуша САД које желе да зауставе руски утицај на Балкану, пренео је Танјуг.

„Македонија и Црна Гора су у НАТО-у, ми нисмо, хајде да се сви окупимо против Србије“, рекао је Весељи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »